In Memoriam to Identity

In Memoriam to Identity hade premiär 2012 och blev hyllad av kritikerna. Nu sätts den upp igen i Helsingborg. In Memoriam to identity dubbelexponerar olika maktförhållanden i en drabbande föreställning om den ekonomiska krisen, migrationsströmmar och kvinnors rätt till sin egen kropp. Det är en filosofisk och politisk roadtrip genom ett Europa som kämpar med sviterna av skenande statsskulder, globala förhandlingar, migranter som väntar på att få komma in i Schengen men också svek och utnyttjande av olika män och manliga strukturer. In Memoriam to Identity rör sig mellan högt och lågt i möten med Disney, kungar och gudar i de grekiska dramerna, filmkaraktärer och litterära figurer i jakten på sanningen om varför allt ser ut som det gör i Europa.
Text: Jörgen Dahlqvist. Regi: Linda Ritzén. Rum: Jörgen Dahlqvist och Linda Ritzén. Ljus och video: Jörgen Dahlqvist
Medverkande: Nils Dernevik.
Spelar på Kulturhotellet, Helsingborg, 18-19/1
För biljetter se www.helsingborgsstadsteater.seDöd åt välfärdsstaten


Död åt välfärdsstaten är en betraktelse över det land som vi känner som Sverige – från Tager Erlanders folkhem, till Olof Palmes demokratiska socialism, till Fredrik Reinfeldts svenskar som nattats till sömn av välfärdssystemet, till dagens politiska diskussion där begrepp som underklass och utanförskap och svenskhet blivit heta ämnen. Föreställningen utspelar sig i en djurfarm (misstänkt lik Orwells) där alla är jämlika, några bara mer jämlika än de andra. Under den pågående valrörelsen 2018 skapar vi en totalföreställning med musik, koreografi, video och skådespeleri smed utgångspunkt i ideologiska utsagor kring välfärdsstaten.
Koncept, text, regi och musik: Jörgen Dahlqvist och Kent Olofsson.
Premiär 12/4, på Bastionen

Transistor Sound
Ljudäventyr för lyssnande


Under våren drog vi igång en poddsida för ljudäventyr med berättelsen i centrum. Transistor Sound kommer att vara en upptäcksresa i nya sätt att berätta för ett lyssnande.
Kolla in hemsidan på: www.transistorsound.se 

Talks 2
Samtal om scenkonstens metoder och berättande


Det finns allt färre offentliga forum för ett fördjupande samtal om teater och scenkonst. Utrymmet på kultursidorna har krympt de senaste åren, och i teaterns recensioner ryms djupgående analyser kring konstnärliga val och metodfrågor allt mindre. Därför startar Teatr Weimar och Malmö Dockteater en serie samtal om teaterns metoder och berättande med konstnärer som är intresserade av en undersökande scenkonst. Samtalen kommer att utgå från en nyfikenhet inför konkreta frågeställningar i den konstnärliga praktiken (ofta med anknytning till specifika föreställningar), men samtidigt vara öppna för en intresserad publik. Tanken är att samtalen kan vara ett sätt att öppna upp för ett gemensamt tänkande kring vad ny scenkonst är och kan vara.


Med stöd av Statens Kulturråd, Malmö Kulturstöd, Kulturbryggan, och Region Skåne

Kalender 2018

In Memoriam To Identity
Kulturhotellet, Helsingborg, 18-19/1

Död åt välfärdsstaten
Premiär 12/4, Bastionen, Malmö

Transistor 5
Festivalen som institution

Scenkonstfestival i Malmö
3/4-29/4

In the Dark, Everything went all black
Halland Opera and Vocal Festval
5-7/7


Provpublik

Om ni är intresserade av att se genrep och att få specialerbjudanden under föreställningsperioderna? Skicka oss din e-post till info [at] teatrweimar.se

Facebook

Är du intresserad av att få nyheter och tips lite oftare. Gilla vår Facebooksida!