Att skriva dramatik, liksom att framföra den, är sätt att utforska verkligheten. I Dramatic Writing Research Centre vill vi förmedla den konstnärliga praktiken som väg till kunskap och sådan kunskap som nås genom forskning. Perspektivet är både nationellt och internationellt.
Dramatic Writing Research Centre är ett samarbete mellan Dramatikerutbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö och Teatr Weimar.

Seminarieserie: New Theatre Forum
Under hösten 08 drar en ny seminarieserie igång där vi kommer att fokusera på den samtida teatern i några av våra närliggande teatermetropoler för att få syn på vad som händer och vilka trender man kan skönja. Vid varje tillfälle kommer vi att ha gäster på plats för att berätta och svara på frågor.
Fler seminarier är på gång. Vi uppdaterar så snart alla detaljer är klara.

New Theatre Forum: Malmö
Vi börjar med Malmö och vad som är på gång här. Gäster: Teater Foratt, InSite, Institutet, Lilith Performance Studio, Malmö Stadsteater, Västrahamnsteatern, Teaterhögskolan i Malmö, Teatr Weimar, Radiowy
Lokal: THM, Bryggeriteaterns foajé, Bergsgatan 31. Fri entré
Mån 8/9 Kl 19.30

New Theatre Forum: Paris och London
Theresa Benér, precis hemkommen från Paris, kommer till DRC och berättar om vad som händer inom fransk samtida teater. Hon har även bra insyn vad som händer i England och London och kommer även att samtala om det.
Lokal: THM, Bryggeriteaterns foajé, Bergsgatan 31. Fri entré
Mån 13/10 Kl 19.00

MIT-Demo 2008
Mit-Demo är ett pilotprojekt för en internationell teaterfestival för samtida scenkonst och forskning. Festivalen kommer enbart visa demos/arbetspresentationer/work in progress av de inbjudna gästerna. Förutom det kommer festivalen innehålla föredrag, seminarier och samtalskvällar med barhäng.
Projektet är ett samarbete mellan Institutet, Teatr Weimar, DRC. I samarbete med Radiowy, Jena Press och Teaterhögskolan i Malmö
Festivalen äger rum 27-30/11
Mer info kommer


Dessutom:

Heterofil - ett heterosexuellt seminarium
Ett samtal som tar sin utgångspunkt i frågeställningar i pjäsen Heterofil av Christina Ouzounidis och som tar bland annat diskuterar påståenden om att känslor konstrueras genom språket och att heterosexualitet och/eller normalitet är en form av prostitution. I samband med seminariet görs en läsning av pjäsen av skådespelarna Sandra Huldt, Pia Örjansdotter och Petra Hultberg.
Moderator: Gunilla Edemo, Teaterhögskolan i Stockholm
Panel: Christina Ouzounidis, Teatr Weimar, Tiina Rosenberg, Professor i genusvetenskap på Lunds Universitet och Sandra Dahlén, författare.
Lokal: MITT MÖLLAN/Leonard, claesgatan, tor 18/9, kl 19.00
Fri entré